Lykia World Ölüdeniz

Haziran 8-14 arası Fethiye Lykia World'deydik. Öncek postumdan anlaşılacağı gibi ilginç bir deneyim oldu kendi adıma. Yaşadığım aksilikler nedeniyle başlarda otel pek bi sevimsiz görünse de hakkını vermem gerek, iyi bir tesis.

Açıkcası bu yıl pek de kafa yormadım neresi olsun diye. Zeynep'ciğim araştırmıştı zaten, hatta ben bile dahil olmuştum bu sürece; 2 çocuğuyla burayı seçtiğine göre vardır bir bildiği dedik aldık 1-2 ay önce.

Bebek- çocuk dostu  bir tesis Lykia World. Geçen kış el değiştirmiş. eskiye göre bir fark varmıydı bilmem ama tesisin bakımı 10 numero. Eski ve demode bir mimari ve dekorasyon olduğunu söylemeden geçemem ama temizlik ve bakım harika; vızır vızır çalışıyor ekip. Önümüzdeki kış renove edecekmiş yeni alan firma. Seneye bir alternatif olarak düşünebiliriniz, gıcır gıcır tatil:)

İçeride residence ve village olarak 2 bölüm var. Biz daha uygun olan village'dan almıştım odamı ama her ne olduysa residence'da kaldık. Rezervasyon yaptırırken "bebeğim var denize restorana yakın olayım" dediğim için olabilir.

Fotoğraf koymuyorum malum tur sitelerinde çokca var. İmge de güzel anlatmıştı bu oteli 1-2 yıl önce...Kişisel olarak üstüne basmak istediğim birkaç konu var sadece:
  • Doğası bir harika. 2 dağın arasında vadide kurulmuş, ağaçlar arasında, mis gibi havası var. Denizi derin, soğuk, masmavi ve temiz. berrak ama dibi görünmüyor, değişik. dalgalı biraz. Bebeklerın şıpşıpına uygun değil pek. ama yüzülesi, çağırıyor seni sanki...
  • Yemekler beni pek memnun etmedi. Sanırım önce ela'nın sonra benim sonra da eşimin mide ve bağırsaklarımızla ilgili yaşadığımız acı deneyimlerden ötürü...
  • Tesis çok büyük, eğer odamız arkalarda (yani yukarıda) olsaydı çok zorlanırdık. residence'da olduğumuzdan denize ve restoranlara çok yakındık. ela olmasaydı, yatacağım çok huzurlu ağaç dipleri vardı, ormanın içinde minderli şezlonglar misss...
  • Çocuklu aileler hep memnun bu otelden; çocuk emanet hizmeti falan var; ama biz deneyimleyemediğimizden bilemiyorum. Sadece otelin en arkasında tepede bir çocuk cenneti var. İçinde havuzlar, eğlenceler var full time. Biraz uzak ve yokuşlu bir yol. Shuttle var her 20 dk. pusetine ve bacak kaslarına güvenenler yürüyerek de çıkabilir:)
1 kere daha gider miyim?
Yok, sanırım böyle 6-7 gün tatile çıkmam yazlık hariç. Uçakla Bodrum, yazlıktan fırt Çeşme falan daha uygun Eloş biraz daha büyüyene kadar. Veya Eylül'de Kıbrıs Bafra falan. Şansa bırakmam denizini bir kere, havuz insanı değilim çünkü eloş da olmasın...

Önümüzde koca yaz, bir sürü haftasonu var. Herkese iyi tatiller, ama lafın gelişi değil, İYİ tatiller :)

2 yorum:

  1. En çok yemeklerden memnun kalmamanıza şaşırdım desem? :) Bu arada el değiştirdikten sonra nasıl olacağını merak ediyordum ve işleyiş anlamında bir değişiklik yok sanırım. Ama bu sene değil de gelecek sene yenilendikten sonra ikinci turumuzu yapalım diyorum yine de..:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Imgecim, bizim yemeklerden değil virütik bir hastalıktı ama mide kötü olunca varsın yemekler iyi olsun, koktu hep çok fena.
    Kızarmış tavuklarım balık kokuyordu mesela, aynı yağda kızartmışlar sanırım. Balık aldım bir gün eti çok sertti.Belki de bana denk gelmiştir; malum bir paratoner durumumuz vardı tatil boyunca:)
    Evet, ikinci bir şansı hakedebilir seneye, hele bir yenilensin:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Gundemim: Saglik ve beslenme!

Birkac aydir evin keyfini suruyorum. Keyif suruyorum derken abarttim... vakit bol olunca yapilan pastalar, aksam can cekince kavrulan helval...