Zamane Kahvesi'nde Kahvaltı!




Bir süre önce hafta içinden iple çektiğimiz Suada‘da kahvaltı planımız ertelenince (ki geçtiğimiz haftasonu gittik), sabah uyandığımızda dayanamadık dedik bozmayalım planı haydi kahvaltıya… Attık kendimizi sokağa, Bağdat Caddesi’ne gittik.

Yağmur altında tek şemsiye ile çift kişilik romantik bir yürüyüş sonrası, her zaman gittiğimiz kahvaltı mekanlarına gidesimiz gelmedi ve şans eseri yeni bir kahvaltı mekanı keşvettik: Zamane Kahvesi!

Sevimli bahçesinde Zamane Kahvaltısı menüsünü indirdik mideye. Simit, poğaça, kızarmış ekmek, su böreği, peynirler, zeytinler, minnoş kavanozlarda katkısız reçeller, bal, fındık kreması, domates, salatalık, yeşillik, meyveler, sucuklu yumurta, salam, sosis, tereyağı, portakal suyu ve sınırsız çay…Hepsi çift kişilik ve sadece 42 TL!

Zamane Kahvesi sanırım Pelit Pastaneleri’ne bağlı. Çünkü kredi kartı ekstresinde Pelit Pastanecilik yazıyordu. Ayrıca; Ankara ve Nişantaşı’nda da şubeleri varmış.

Kırmızı minderli beyaz sandalyelerde totom rahat, havada yağmur kokusu, karşımda murat, elimde çay, üzerimde şal, karnım tok… e ben daha ne istiyim ? dedim bu sabah. Bence herkes düşünmeli biraz sahip olduklarını böyle keyifli anlarda ve şükretmeli…

2 yorum:

  1. Ben de Nişantaşı'ndakinin önünden geçerken hep çok şirin bulup, ilk fırsatta denemeli derdim burası için. Bir kahvaltı planı yapmak şart oldu artık..:)

    YanıtlaSil
  2. Nişantaşı'nı da senden dinleriz o zaman:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Gundemim: Saglik ve beslenme!

Birkac aydir evin keyfini suruyorum. Keyif suruyorum derken abarttim... vakit bol olunca yapilan pastalar, aksam can cekince kavrulan helval...